Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

7 11 2009

Η προσπάθεια μας να φτιάξουμε αυτό το περιοδικό που βλέπετε στις οθόνες σας, προέκυψε περισσότερο απο ανάγκη. Από την ανάγκη τη δικιά μας, να διαβάζουμε ένα ελληνικό σαϊτ που να μας ενδιαφέρει πραγματικά. Δυστυχώς η ελληνική σκηνή προσφέρει μονάχα δύο πράγματα αυτή την περίοδο: Προσωπικά ιστολόγια (τύπου «αγαπητό ημερολόγιο»), συνήθως – όχι πάντα – πολύ κακής ποιότητας, γραμμένα με υπερβολικές δόσεις φανφάρας, ή ειδησεογραφικά μπλογκ αναδημοσίευσης έτοιμων ειδήσεων, που δίνουν πολύ βάρος στην επικαιρότητα και την αμεσότητα της πληροφορίας. Thumbs up από μας για αυτά τα μπλογκ, και εμείς αυτά διαβάζουμε, αλλά χρειαζόμαστε και άλλα πράγματα εκτός από ειδήσεις.

Με πολύ μεγάλη μου χαρά λοιπόν, σας παρουσιάζω το πρώτο τεύχος του greek Youth. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που απευθύνεται σε εμάς τους νέους ανθρώπους. Και το κυριότερο, γράφεται από νέους αθρώπους.

Ακούγεται κλισέ, αλλά πρέπει να ειπωθεί, γιατί έχουμε βαρεθεί την τυποποίηση της έννοιας της νεότητας από τα ελληνικά media, τα οποία έφτιαξαν την εικόνα του νεολαίου των διαφημίσεων: Ο τυπάς του μιλκομπούκαλου, με το ψευδο-emo look και έντονα προβλήματα άρθρωσης. Δεν μας αρέσει να πιστεύουν αυτό για μας. Είναι όσο άσχημο, όσο το να μιλάς μωρουδιακά σε ένα παιδί τριών χρονών.

Δικιά μας δουλειά λοιπόν, είναι να πάρουμε τα πράγματα στα σοβαρά, και να ασχοληθούμε με πράγματα που έχουν σημασία. Θερμά ευχαριστώ λοιπόν, στα παιδιά που δούλεψαν για να φτιαχτεί το πρώτο τεύχος, στη Λίλα, τη Μαριάννα, την Έλενα, την Μαρία, τον Γιάννη, αλλά και σε όσους δουλεύουν τώρα για τα επόμενα τεύχη. Χωρίς όλους σας, δεν θα τα καταφέρναμε.

Ελπίζουμε λοιπόν, δύσκολε και απαιτητικέ αναγνώστη, να σε ικανοποιήσουμε, και να μείνεις μαζί μας για καιρό. Γιατί εμείς ήρθαμε για να μείνουμε.


Ενέργειες

Information

Ένα σχόλιο

9 11 2009
indictos

Καλοτάξιδο λοιπόν 🙂

Σχολιάστε