Αυξημένη πραγματικότητα

14 11 2009

Ένα βήμα μπρος για τους επιστήμονες των υπολογιστών! Φτάσαμε στην αυξημένη πραγματικότητα (augmented reality)!

Σίγουρα όσοι απο σας έχετε δει την ταινία Iron Man, ψαρώσατε με τον υπολογιστή του, που έπαιρνε real – time πληροφορίες από το περιβάλλον, τις ανέλυε, και επέστρεφε αποτελέσματα ακαριαία (ειδικά στην σκηνή μάχης στο Αφγανιστάν, που υπολόγιζε ποιοί ήταν εγκληματίες και ποιοί πολίτες).

Άν έχετε iPhone, αυτή η τεχνολογία είναι ήδη στα χέρια σας! Υπάρχουν δύο προς το παρόν τέτοιες εφαρμογές (δεν θα τις ονομάσουμε), οι οποίες παίρνουν στοιχεία από την κάμερα του τηλεφώνου σας και το ενσωματωμένο GPS, και σας επιστρέφουν ακαριαία αποτελέσματα, που έχουν προστεθεί από άλλους χρήστες. Απλά φανταστείτε, οτι σε πολύ λίγα χρόνια, τέτοιες εφαρμογές θα μπορούν να διαβάζονται από γυαλιά – οθόνες. Enough said.

funda_house

Το παράθυρο λειτουργίας μίας τέτοιας εφαρμογής

Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε το επόμενο βήμα της βιομηχανίας στον συγκεκριμένο τομέα, είτε είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των – αναλογικών μέχρι τώρα – γκάτζετ (ρολόϊ τοίχου, ραδιόφωνο, πίνακες ανακοινώσεων) με ψηφιακά, είτε είναι η τρισδιάστατη εικονική τηλεφωνία (Απλά διανοηθείτε το!), είτε είναι η προβολή real time πληροφοριών πάνω στο τραπέζι μας, στο γραφείο μας, στον τοίχο μας! Αυξημένη πραγματικότητα, baby!

Όσοι από εσάς έχουν τρόπο να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προγράμματα, κάντε ένα κόπο να μας γράψετε πως σας φάνηκαν. Αν υπάρχει μία τόσο φέρελπις εφαρμογή ήδη στα χέρια σας, μοιραστείτε το μαζί μας!

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: